Vedligeholdelse af faldstammer

Vedligeholdelse af faldstammer 2018-04-12T11:48:17+00:00

Vedligeholdelse af faldstammer

Hvad er en faldstamme?kloakarbejde kastrup

Faldstammer er at finde i alle boliger med mere end 1 plan, og sørger for at afhjælpe beboere med vand fra dagligdagen. Det forbinder alle etager i ejendommen, og leder det brugte vand ned i kloakken. Faldstammen er i en robust og kraftig kvalitet, og er designet til at holde i mange år. Levetiden på faldstammer er mellem 70-80 år, hvorefter de skal tjekkes op på, og eventuelt skiftes. Hvis faldstammen bliver for gammel, risikerer man gennem mange års slid, at der kommer utætheder og huller i røret. Dette kan lede til svamp og andre ødelæggelser i bygningskonstruktioner, og i værste tilfælde lede til at vægge skal rives ned.

Faldstammer holder en livstid hvis de bliver vedligeholdt

Faldstammer i støbejern kan holde i op til 70-80 år, og dermed overleve mange menneskers tid i den pågældende bolig. Lige såvel som vi passer og vedligeholder vores afløb inde i boligen, så skal faldstammen også vedligeholdes, for at forebygge huller og utætheder. Mange mennesker har en forestilling om at diverse kemikalier, vil hjælpe på afløb og samtidig også faldstammen. I nogle tilfælde kan kemikalier, være en god idé at bruge, men det meste af tiden er sund fornuft langt bedre. Tommelfingerregler som at man ikke skal smide affald i toilettet, vil gøre meget for vedligeholdelsen af ens faldstamme.

3 råd til vedligeholdelse af din faldstamme

  • Lad være med at smide affald i toilettet eller i vasken. Dette inkluderer alt fra tamponer og vatpinde, til malingsrester. Kemikalier som maling vil slide på rørets emalje, samtidigt med at andet affald vil samle sig, og tilstoppe røret, så vandet ikke kan løbe igennem.
  • Lad være med at smide fedt i afløbet. Fedtrester fra madlavning bliver tit bare smidt i køkkenvasken, hvilket leder til at det størkner og klumper sammen.
  • Husk at rense afløbet for hårrester. Når vi bader kan vi ikke undgå at der vil samle sig hårrester i afløbet, hvilket vil lede til større forstoppelser i faldstammen.

Ved at følge disse 3 råd vil du forlænge dine afløbsrørs levetid, samtidig med at forbedre levetiden af faldstammen.

Udskiftning af faldstamme

I tilfælde af en for slidt faldstamme, er der flere muligheder for forarbejdning før man er nødsaget til en total udskiftning af røret. En spuling med højtryksrenser, vil kunne rense faldstammen nok til stadig at kunne bruges. Alternativt kan der blive indsat et nyt rør i den allerede eksisterende faldstamme. Dette er en løsning som bruges hvis rensning af røret ikke er nok. Det forgår ved at en ”polyesterstrømpe” bliver indsat i faldstammen og derefter hærdet med damp. På denne måde sikre man at indsætte nyt ”rør” i alle afgrene af faldstammen.

Husk servicetjekket!

I andels- og ejerforeninger, er det foreningen som har ansvar for vedligeholdelsen af faldstammen. De enkelte lejere og ejere, kan holde øje med små tegn på en beskadiget faldstamme, ved tilstoppede afløb eller hvis toilettet ikke trækker ordentligt ud. Her er det vigtigt at underrette foreningen, da skaderne ved en utæt faldstamme hurtigt kan tage om sig. Foreningerne bør, for at undgå store følgeskader, få fortaget et servicetjek, hvilket vil kunne afdække eventuelle skader, som kan udbedres før det leder til størrer skader på bygningskonstruktionen.

Hos Rasmussen og Sønner har vi over 100 års erfaring indenfor alle grene af vvs og kan hjælpe dig med servicetjek, udskiftning eller reparation af din faldstamme. Så er du privatperson, andels- eller ejerforening så kan vi assistere dig med at vurdere helbredet af din faldstamme. Vi står altid klar til at hjælpe og svare på spørgsmål, så kontakt os og få et uforpligtende tilbud.

kontakt os

Skriv til os

[recaptcha size:compact]