Gode råd til et stoppet afløb

Gode råd til et stoppet afløb 2018-04-12T11:42:31+00:00

Vedligeholdelse af dine afløbssystemer

Mange oplever med jævne mellemrum et stoppet afløbssystem, eller toiletter som ikke vil skylle ordentligt ud. Det er til stor irritation, da et afløbssystem som ikke fungerer, oftest også kan lede til grim lugt.

Som oftest kan du med jævnlig vedligeholdelse selv sørge for at dine afløbssystemer fungerer upåklageligt. Dette vil også medføre at du ikke forsager problemer længere ude i systemet. Alle håndvaske, køkkenvaske og toiletter er lavet med en vandlås, som fungerer som en prop for lugten som ellers ville sprede sig i din bolig. Vandlåsen er en smart løsning, men det er som oftest her at problemet opstår, da det kan stoppe til. En anden problematik som kan opstå er hvis der ikke jævnligt kommer vand igennem vandlåsen. Dette kan gøre at vandet fordamper og at der ikke er nogen blokade til stanken fra kloakken.

Forebyg, inden dine afløb stopper til

Både nye som gamle rør kan stoppe til grundet det organiske materiale der løber igennem. Dette kan danne et lag slam på indersiden af rørene, som stopper røret til. I køkkenet er det store problem fedt og madrester, og på badeværelset er det hår og sæbe som blandes sammen og stopper røret til. Den bedste måde af forebygge at dine afløb stopper til, er ved at tænke på hvad du hælder igennem. Derfor er det vigtigt at have eksempelvis en god si, som kan frasorterer madrester fra at komme i afløbet.

8 gode råd til et bedre afløb

  • Erhverv dig en god si, til at frasortere madrester.
  • Undgå at smide affald i toilettet. (bleer, bind, vatpinde mm.)
  • Skyl dine afløb igennem med næsten kogende vand en gang i ugen.
  • Undgå at smide fedt i vasken. Det vil størkne i afløbet og stoppe røret til. Samtidig kan madlugten tiltrække rotter. Hæld det eventuelt i brugte mælkekartoner.
  • Undgå at smide opløsningsmidler i afløbet (maling, terpentin, afløbsrens eller olie)
  • Brug mindre vand og skån afløbsrøret.
  • Hold øje med rotter, da dette kan være tegn på skader i kloak og afløb.

Kontakt os for yderligere hjælp til stoppede afløb

blikkenslager, syphon, rasmussen og sonner

Hvad gør du når dit afløb stopper til?

De fleste gange dit afløb stopper til, er der ikke grund til at skille noget ad, men i stedet bruge en svupper. Svupperen kan tit løse problemet og den er nem at bruge.

Først fylder du vasken halvt op med vand, og lukker for overløbsventilen med pakketape eller en våd klud. Dernæst pumper du nogle gange med svupperen ovenpå afløbet, hvorefter du skal sørge for at skylle efter.

Hvis svupperen ikke kan klare tilstopningen, skal du skille vandlåsen ad. Dette er en ret nem process, og på de nyere modeller er røret lavet i plastik, og kan skilles ad uden værktøj. Husk at stille en spand under, ved afmontering, da der ellers vil komme vand i hele køkkenskabet. Ved montering af vandlåsen, skal du huske at være omhyggelig og sikre at den er sat ordentlig på og er tæt.

I de værste tilfælde er tilstopningen længere nede i afløbet, hvor du skal benytte en rensesplit til at fjerne propper og belægninger. Hvis du selv har forsøgt dette uden held, kan du med fordel kontakte os, og så løser vi dit afløbsproblem.

Skriv til os

[recaptcha size:compact]